Замовити розрахунок

Холодильна камера для ресторану

Перед тим як відкрити власний бар чи кафе, потрібно не лише вибрати місце, продумати інтер’єр та найняти персонал. Насамперед потрібно підібрати або спроєктувати обладнання. Велика роль відводиться холодильникам, від яких залежить смак, якість та свіжість страв та, як наслідок, репутація закладу. Купити холодильне обладнання для кафе та ресторанів можна у компанії «Холодтехмонтаж». Компанія виробляє вузькопрофільні та універсальні холодильні камери, які постачає до Києва та інших міст України.

Етапи будівництва холодильної камери для ресторану

Проєктування холодильного обладнання для ресторану

 

Щоб встановити в кафе чи барі холодильник, морозильник чи холодову кімнату, спочатку розробляється проєкт. Він створюється на основі габаритів приміщення, обсягів продукції та умов, у яких працюватиме обладнання. Інженери також враховують побажання замовника. Після цього вони роблять виміри та приступають до проєктування.

Зібрані дані потрібні для того, щоб:

  • підібрати модель холодильника або морозильника;
  • визначити внутрішній об’єм морозильних та холодильних камер;
  • визначити мікроклімат, який буде підтримуватись усередині камер.

Якщо замовник хоче встановити холодову кімнату, інженери включають у проєкт оглядове вікно, двері, замок із ключем тощо. Після цього вони складають проєктно-кошторисну документацію із попередньою вартістю та віддають її на схвалення замовнику.

Встановлення фундаменту

 

У випадках, коли промислове обладнання встановлюється поза приміщеннями, для нього готують рівну та міцну основу. Перед будівництвом конструкції заливають фундамент. Без нього можуть виникнути перекоси, що загрожує збоями в роботі холодильника.

Встановлення металокаркасу

 

Після облаштування фундаменту монтажна бригада доставляє на об’єкт обладнання та матеріали. Насамперед проводиться установка металевого каркаса. Після цього на нього кріпляться пінополіуретанові сендвіч-панелі, які виступатимуть як теплоізоляційний шар. Якщо холодильна або морозильна камера буде встановлена ​​поза будівлею, металевий каркас обшивають сендвіч-панелями, які з обох боків покриває листовий метал. Всередині приміщень можна використовувати панелі, у яких металеве облицювання передбачене лише з одного боку.

Товщина пінополіуретанових сендвіч-панелей визначається ще на етапі проєктування. Вона зазвичай становить 8-12 см і залежить від умов, у яких працюватиме обладнання. Для з’єднання сендвіч-панелей використовують замковий спосіб, що прискорює монтаж та демонтаж конструкції. При цьому монтажники обходяться без важкої вантажопідйомної техніки.

Встановлення холодильного обладнання

 

При виборі холодильника для ресторану або кафе інженери враховують площу приміщень та температуру на складах. Встановлюють його лише після зведення металокаркасу та обшивки сендвіч-панелями. При цьому спочатку вмонтовують:

  • вентиляційну систему;
  • генератори холоду;
  • електронні панелі керування.

Останні необхідні для контролю кліматичних параметрів. Вони зчитують показання температури та вологості, що передаються на монітор, а також своєчасно сповіщають про поломки.

Пуско-налагоджувальні роботи

 

Пусконалагоджувальні роботи – останній етап монтажу холодильного обладнання. Вони проводяться з метою оцінки працездатності вентиляційної, холодильної та інших систем. При пусконалагодженні агрегат працює на максимальних обертах протягом 24 год. Якщо збої не виявлено, холодильник переводиться у звичайний робочий режим.

Компанія «Холодтехмонтаж» займається проєктуванням, встановленням, ремонтом та сервісним обслуговуванням холодильного обладнання. У наших майстрів є інвентар та витратні матеріали, які дозволяють вчасно виявляти та усувати дефекти будь-якої складності.

Умови зберігання продуктів у холодильній камері для ресторану

Зазвичай ресторани, бари та кафе оснащуються холодильними шафами, де зберігається щоденний запас продуктів. У великих закладах або використовують кілька великогабаритних холодильників або будують окрему холодову кімнату. Вона оснащується датчиками та електронікою, яка дозволяє підтримувати температуру в межах від -5 до +5 градусів та вологість близько 95%. За таких умов можна зберігати більшість продуктів.

Щоб не сумніватися у якості та свіжості страв, потрібно знати, в яких умовах повинні зберігатися їх компоненти:

  • охолоджене м’ясо та риба: температура від 0 до +2 градусів, вологість – 65—75%;
  • заморожене м’ясо та риба: температура від -10 до -30 градусів, вологість – 70—85%;
  • свіжі овочі та фрукти: температура – ​​від 0 до +15 градусів, вологість – 50-95%;
  • сир, сирна продукція та ковбасні вироби: температура – ​​від 0 до +6 градусів, вологість – 65—75%;
  • молоко та молочна продукція: температура – ​​від 0 до +6 градусів, вологість – 60—85% тощо.

Окрім цього, власник бару або ресторану повинен пам’ятати про товарне сусідство сировини та готові страви в холодильній камері. Наприклад, заморожені та охолоджені продукти потрібно зберігати окремо: перші у морозильнику, другі – у холодильнику. Продукти, що мають різкий запах, ізолюють від інших. Наприклад, якщо залишити оселедець, прянощі або часник в основній холодильній камері, їх запах передасться напівфабрикатам, молочній продукції та сиру.

Борошно, крупи, макаронні вироби та інша суха продукція повинна зберігатися окремо від «вологої». Інакше вона вбере зайву вологу, що позначиться на її органолептичних властивостях (смак, запах, колір, консистенція).

Внутрішній простір морозильних та холодильних камер слід розділити на секції. Так зручніше зберігати м’ясо окремо від риби, напівфабрикати окремо готових страв. Продукти, які щойно доставлені з магазину, повинні зберігатися в заводській упаковці. Так буде простіше дізнатися дату виробництва та умови зберігання.

Переваги холодильних камер для ресторану від «Холодтехмонтаж»

Компанія «Холодтехмонтаж» – виробник сучасного промислового обладнання для зберігання та реалізації продуктів, чутливих до зміни температури навколишнього середовища. У колекції представлені морозильні та холодильні камери для сиру, квітів, фармацевтичної та іншої продукції. Вони виготовляються з безпечних матеріалів із застосуванням актуальних технологій та за дотриманням міжнародних стандартів якості. У нас також є команда, яка займається встановленням, ремонтом та технічним обслуговуванням холодильників.

Причини, щоб купити обладнання для кафе та ресторанів у компанії «Холодтехмонтаж»:

  • власна матеріально-технічна база;
  • висока кваліфікація інженерів та монтажників;
  • адекватні ціни;
  • можливість встановлення обладнання під ключ;
  • гарантія якості.

Щоб дізнатися про актуальну вартість холодильних камер, клацніть на кнопку «Замовити розрахунок». Можете також зателефонувати за номерами у шапці сайту. Консультанти нададуть прайс із цінами, а також розкажуть про умови доставки до Києва чи іншого міста України.

Замовте прорахунок прямо зараз
Відправити запит