Замовити розрахунок

Камера для шокового заморожування м’яса

М’ясо – продукція з невеликим терміном зберігання, який зменшується при недотриманні температурного режиму. Щоб зберегти товарний вигляд та поживність продукту, його піддають шоковому заморожуванню. Для цього використовують спеціальні камери, які можна купити у «Холодтехмонтажі». Компанія проєктує, виготовляє та встановлює промислові холодильні камери у Києві та інших містах України, а також приймає заявки на їх ремонт та технічне обслуговування.

Що таке шокове заморожування

Під шоковою заморозкою розуміють технологічний процес, при якому середня температура продукції, що переробляється і реалізується, за короткий період опускається нижче -18 градусів. Для цього використовують спеціальні холодильні камери, в яких вона спочатку опускається до 0, потім -5 і в результаті до -18 градусів або нижче. На максимальне охолодження потрібно не більше 240 хв.

Переваги шокового заморожування м’яса

Швидке та глибоке заморожування — найефективніший метод охолодження м’яса та субпродуктів для тривалого зберігання. Його переваги:

  • висока швидкість заморожування;
  • збереження структури тканин;
  • збереження бактеріальної чистоти продукції та вітамінно-мінерального складу;
  • відсутність стадії підготовки.

Після шокового заморожування м’ясо чи інша продукція може зберігатися місяцями. При цьому після розморожування вона швидко відновлює структуру, колір та товарний вигляд.

Умови для шокового заморожування м’ясних продуктів

Щоб заморозити м’ясні продукти до потрібного стану, на підприємствах дотримуються часу та температури охолодження. Найдовше охолоджується парна яловичина, свинина та баранина (18–36 год). У камері встановлюють температуру від -25 до -35 градусів. М’ясо птиці охолоджується 3-24 години при температурі до -35 градусів.

Для швидкого та глибокого охолодження субпродуктів знадобиться 3-6 годин та температура -35 градусів. Якщо яловичина, свинина чи баранина вже охолоджена, на глибоке заморожування при -35 градусів йде 12–24 год.

Вимоги до обладнання

Камера для шокового заморожування м’яса має бути обшита панелями з ППУ товщиною від 120 мм, які підтримуватимуть оптимальний мікроклімат. Вона також повинна бути обладнана електропідігрівом дверей, контролером, системою автоматичного регулювання охолодження та охолоджувачем повітря. Тільки так пристрій зможе повноцінно охолоджувати та заморожувати сировину.

Етапи монтажу обладнання

При розробці проєкту враховують специфіку діяльності підприємства, площу приміщень та умови експлуатації. На його основі виготовляються або підбираються матеріали для збирання конструкції. Вона може бути зібрана за каркасною або безкаркасною технологією.

Готовий бокс для шокового заморожування м’ясних продуктів обладнають:

  • мотор-компресором;
  • системою вентиляції та розподілу повітря;
  • датчиками температури та вологості повітря;
  • стелажами або викатними візками;
  • пандусом;
  • панеллю керування тощо.

Перед тим, як здати об’єкт в експлуатацію, проводяться пуско-налагоджувальні роботи. Вони допомагають виявити помилки, допущені при монтажі холодильного обладнання, а також переконатися в його справності.

Як вибрати камеру

При виборі холодильної установки для швидкого охолодження відштовхуються від сортових особливостей сировини, масштабів підприємства, передбачуваного навантаження та умов експлуатації. Тільки так можна підібрати промисловий агрегат, який впорається з виробничими завданнями, а також відповідатиме побажанням замовника та запланованому бюджету.

Вартість обладнання

Холодильні та морозильні агрегати від «Холодтехмонтаж» виготовляються за індивідуальними замовленнями. Тому зрозуміти, скільки коштує обладнання, можна лише на стадії проєктування. При розробці проєкту та формуванні вартості інженери врахують масштаби та специфіку діяльності підприємства, бюджет та побажання замовника. Щоб дізнатися попередню ціну, зателефонуйте за вказаними номерами або натисніть кнопку «Надіслати запит».

Переваги «Холодтехмонтаж»

Компанія проєктує, виготовляє та встановлює морозильне та холодильне обладнання у Києві та інших містах України. Крім камер для шокової заморозки м’яса, у нас можна замовити чілери для охолодження рідин, апарати для тривалого зберігання фруктів та овочів, кондитерських та хлібобулочних виробів, медикаментів. Вони виготовляються з якісних матеріалів із дотриманням міжнародних стандартів.

Причини купити холодильник або морозильник для м’яса в «Холодтехмонтаж»:

  • висока якість матеріалів та зборка;
  • індивідуальний підхід;
  • великий вибір ремонтних послуг;
  • доступні ціни;
  • гнучкі терміни проєктування, монтажу та технічного обслуговування.

Щоб замовити установку або дізнатися, скільки коштує обладнання, зателефонуйте за номерами у шапці сайту або надішліть онлайн-запит.

Замовте прорахунок прямо зараз
Відправити запит