Замовити розрахунок

Холодильна камера для сиру

Приготування сиру – складна технологічна операція. Одним з його етапів є процес дозрівання, в ході якого продукт набуває консистенції, запаху і смаку, характерного для конкретного сорту. Щоб він проходив за умов, що відповідають встановленим стандартам, цехи обладнають холодильними камерами для сиру. Купити їх можна у «Холодтехмонтажі». Компанія виготовляє промислові установки, за допомогою яких можна створювати сирну продукцію високої якості. Дізнатись їх вартість та замовити монтаж холодильного обладнання можна за номерами в шапці сайту.

Кліматичні параметри дозрівання сирів

Сьогодні виробники випускають не менше семи видів сиру, які різняться за консистенцією, кольором, смаковими та іншими якостями. Кожен із них дозріває за різних кліматичних умов. Якщо взяти дві суміші однакового складу, але встановити різний час і температуру визрівання, після витримки вийде два різні продукти. Наприклад, щоб отримати твердий сир “Чедер”, потрібно витримувати компоненти не менше ніж 6 місяців. Для отримання напівм’якого Чедера потрібно почекати 3-4 місяці.

Щоб прискорити визрівання сирної маси, в камерах встановлюють високу температуру та вологість приблизно 70%. Проте в цьому випадку створюються сприятливі умови для розвитку мікроорганізмів усередині та зовні сирної продукції. У результаті вона набуває не найприємнішого аромату.

У холодильниках для такої продукції не передбачено системи зволоження. Тому вона купується окремо. Найчастіше використовують системи туманоутворення. Вони розпорошують вологу так, щоб вона осідала на голівках ледь помітним шаром. Їхні переваги – гнучка система керування, відсутність щільної завіси та калюж усередині.

Серед гурманів популярний «швейцарський» сир. Він готується у три етапи:

  1. Перший етап. Температурний режим – від +10 до +15,6 градуса, вологість – близько 90%. Термін витримки – 10-14 днів.
  2. Другий етап. Температурний режим – від +21,1 до +23,9 градуса, вологість – до 80-85%. Термін витримки – 3-6 тижнів.
  3. Третій етап. Температурний режим – від +4,4 до +7,2 градуса, вологість – 80-85%. Термін витримки – 4-10 місяців.

Блакитний «Рокфор» готується у два етапи. Спочатку його протягом 30 днів витримують при температурі від +10 до +13 градусів та вологості 95%, а потім ще 2-4 місяці при температурі від +2 до +4 градусів та вологості 80%.

Якщо підприємство хоче виробляти різні сорти сиру, воно має обладнати цехи різними камерами. Холодильні установки для визрівання сирної маси мають датчики та програмне забезпечення для контролю кліматичних параметрів. З їх допомогою можна підтримувати умови, в яких дозрівання відбуватиметься відповідно до встановлених стандартів.

Критерії вибору холодильної камери для сирів

Щоб отримувати якісний продукт сироваріння, потрібно суворо дотримуватись встановлених кліматичних параметрів. Якщо буде встановлено неправильну температуру або вологість, це може погіршити смакові та органолептичні властивості продукту. Підтримувати їх у встановленому діапазоні допомагають холодильники, що комплектуються:

  • вентиляторами;
  • системами зволоження;
  • повітроохолоджувачами;
  • електронними системами контролю.

При виборі холодильника слід звертати увагу на наявність антикорозійного захисту. При дозріванні сирна маса виділяє гази, що ушкоджують внутрішню оболонку обладнання. Щоб підтримувати якісний технологічний процес та уникнути появи іржі, потрібно встановлювати обладнання з антикорозійним покриттям.

Під час приготування сиру слід стежити не лише за температурним режимом, а й за тим, як розподіляється температура всередині холодильника. Щоб на виході виходив якісний і максимально дозрілий “Чедер” або “Рокфор”, під час витримки кожна головка повинна рівномірно оброблятися температурою. Досягти цього можна за допомогою обладнання з вентиляційною системою. Якщо правильно розподілити вентилятори всередині та встановити потрібну швидкість обдування, кожна головка дозріватиме при потрібній температурі.

Відсутність обдування загрожує втратою внутрішньої вологи. Якщо сирна продукція буде сильно висушена, це призведе до погіршення смаку, зниження ваги та збитків. Тому в холодильній камері повинна бути встановлена ​​вентиляція, яка запобігає дегідратації сирного продукту.

Ще один важливий параметр вибору холодильника – рівень споживання енергії. Якщо він споживатиме невелику кількість електроенергії, це оптимізує виробничі витрати. Зекономлений бюджет можна направити на вдосконалення технологічного процесу, закупівлю якісної сировини тощо.

Замовити холодильник для дозрівання та зберігання сирної продукції, який відповідатиме цим параметрам, можна в компанії «Холодтехмонтаж». Ми спроєктуємо холодильне обладнання відповідно до виробничих обсягів підприємства.

Будівництво камери для дозрівання сирів

До того, як потрапити в камеру для тривалої витримки, сирна маса проходить кілька етапів технологічної обробки. Спочатку її охолоджують у спеціальних резервуарах, щоби придушити розвиток шкідливої ​​мікрофлори. Звідси вона потрапляє до сепаратора, а потім до охолоджувача, де досягає потрібної температури. Тут починається дозрівання сировини, під час якого збільшується його кислотність. Щоб збалансувати рівень білків та жирів, продукт піддають нормалізації. За нею слідує пастеризація, під час якої пригнічується зростання шкідливої ​​мікрофлори.

На наступному етапі до сировини вноситься бактеріальна закваска, яка «згортає» молочну масу. З маси, що згорнулася, отримують сирне зерно, яке піддають формуванню та пресуванню. Тільки після цього його відправляють до холодильних камер.

Холодильник для дозрівання та зберігання сирної продукції – промислова установка, яка дозволяє готувати відповідно до встановлених технічних стандартів. З його допомогою також можна вдосконалити виробничий цикл, збільшити обсяги продажу та підвищити прибутковість підприємства. Але для цього потрібно спочатку дізнатися, як його правильно встановлювати.

Монтаж холодильного обладнання здійснюється за алгоритмом, який враховує особливості виробничого циклу та побажання замовника. Він включає наступні етапи:

  1. Проєктування. Тут інженери підбирають холодильні камери для конкретного сорту сиру. При цьому вони враховують особливості технологічного процесу, розміри приміщень та інші параметри.
  2. Складання обладнання. Цехи з виробництва сирної продукції обладнають двома типами конструкцій: каркасними чи безкаркасними. Обидва види зводяться з пінополіуретанових сендвіч-панелей. Відмінність у тому, що каркасні конструкції дорожчі.
  3. Встановлення холодильників. На каркасну чи безкаркасну конструкцію встановлюють холодильні камери. Паралельно прокладають вентиляційну систему.
  4. Пусконалагоджувальні роботи. Після встановлення інженери проводять перший запуск. Це потрібно для того, щоб оцінити якість монтажу та виявити допущені помилки.

Компанія «Холодтехмонтаж» має у своєму розпорядженні бригаду кваліфікованих інженерів і монтажників. Вони не тільки проєктують та встановлюють холодильне обладнання, але також займаються його техобслуговуванням та ремонтом.

Переваги камер для дозрівання сиру від «Холодтехмонтаж»

Компанія «Холодтехмонтаж» виробляє обладнання для зберігання, транспортування та реалізації продовольчої, фармацевтичної, квіткової та іншої продукції. Ми поставляємо до Києва та інших міст України промислові холодильні камери, які виготовляються з безпечних матеріалів та відповідають міжнародним стандартам якості. Компанія має у своєму розпорядженні команду досвідчених інженерів і монтажників, готових спроєктувати та встановити обладнання для цеху з виробництва продуктів сироваріння. Для цього вони мають сучасну матеріально-технологічну базу та досвід у теплоенергетиці.

Причини купити камери для дозрівання сиру в «Холодтехмонтаж»:

  • великий вибір обладнання;
  • команда кваліфікованих інженерів та монтажників;
  • доступні ціни;
  • оптимальні терміни виробництва та монтажу;
  • гарантія якості.

Щоб оформити замовлення або дізнатися про вартість холодильника, зателефонуйте за номерами в шапці сайту. Онлайн-консультант надасть прайс з актуальними цінами, прийме замовлення та оформить доставку до Києва чи іншого міста України.

Замовте прорахунок прямо зараз
Відправити запит